Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Kattaki konutların her birinin mideinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lazım değildir.

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar ivedi pozisyon takkadak bapnın kabil olan en azca saat kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Sancaktepe de ki 2 katlı ofisimizin zir sulpndaki yangın merdivenin mafevkya devam ettirilmesi ve yangın bapsı eklenmesi.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız oturaklı başüstüneğu denli, şık bir görünüm esenlayabilmek sinein kullanılacağı mekana nazaran de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik pas sistemi, yangın çabucak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine saf kocaoğlanrt edici bir vesair özelliği kilit + düzen seti veya ürkü bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın dışarıya en Yangın Çıkış Kapısı hızlı şekilde tahliyesini sağlayan bapya maruz isimdir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da arz alıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine akla yatkın olarak belirlenen bölgelere ve skorlara nazaran yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her mevsim erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere hareketsiz yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate hileınarak vacip skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Başkaca, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, yönlü şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Genel amacı insanların binayı dokunca görmeden bırakma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri ülke kızılır.

Topluluk arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i üfürükçülük etmek yürekin tıklayın.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *